Legújabb hóbortom segítője

Én sosem voltam az a típusú ember, aki ne foglalkozott volna a környezetvédelemmel és az állatokkal, főleg hogy imádok nagyokat kirándulni és sétálni, ám az sem voltam, aki kertet művel és élvezi a családi ház előnyeit és egyben feladatait is, hiszen egy emeletes ház ötödik szintjén éltem szinte egész életemben. Persze a gyerekeknek jó volt a város közelsége, és hogy ha azt éreztem, hogy a szabadba vágynak vagy tiszta levegőre lenne szükségük egy nagy séta keretében, akkor csak elvittük őket valahová kirándulni vagy levittem őket valamelyik nagyobb játszótérre. Most már azonban nagyok és saját életük van, én viszont a férjemmel így minden hobbi és gyereknevelés nélkül bizony igazán unatkozni kezdtem. Ki is találtuk, hogy mivel egyre fontosabb az, hogy jó minőségű zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalra az unokák miatt, és hát mi lenne annál jobb, hogy ha a mi kertünket élvezhetnék, veszünk egy kertes házat.

Persze vannak ennek a hatalmas váltásnak előnyei és egyben kőkemény feladatai is, hiszen iszonyat sok madár jár a kertünkbe és a madárfürdető és etető azt gondolom hogy az unokák kedvence is lesz, azonban hihetetlen sok feladat is társul ahhoz, hogy az embernek ápolt és szép kertje legyen, ehhez pedig ne csak megfelelő tudásra, hanem megfelelő eszközökre is szükség van. Ma már hála a jó égnek hihetetlen hasznos dolgokat lehet kapni a kert műveléséhez, csak a megfelelő helyet kell megtalálni aki segíteni tud ebben, főleg úgy, hogy mi nem mondhatjuk a férjemmel, hogy nálunk kicsi lenne a kert, sőt, azt gondolom, hogy mondhatjuk nyugodtan hogy iszonyat nagy.

Egy kis keresgélés után azonban profi segítségre leltünk hiszen az umwelt.hu oldalon hihetetlen sok hasznos dolgokra találtunk ami profi módon segíti azt, hogy gyorsan és hatékonyan meg tudjunk oldani minden feladatot a kerttel kapcsolatosan, ráadásul az ágaprítók személyében azt gondolom, hogy egy teljesen új dolgot is ki fogunk tudni próbálni, hiszen a komposztálás hatékonyságáról már nagyon régen hallottam, most azonban a kisebb és vékonyabb ágakkal ezt is ki fogom tudni próbálni. Természetesen már alig várom ezt is, hiszen minden újdonságként hat számomra, és azt kell mondjam, hogy iszonyatosan örülök hogy belevágtunk ebbe az új kalandba.